HAVUÇLU KURABİYE


Malzemeler:

  • 125 gr (yumuşak) margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • Aldığı kadar nişasta   
İçi için:

  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi   
Yapılışı:
İlk önce içi için havuçları rendeleyip şekerle kavuruyoruz.Suyunu salıp çektikten sonra tarçın ve hindistan cevizini ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için nişasta hariç hepsini karıştırıp yoğuruyoruz.Nişastayı ise azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar yoğuruyoruz.Dilediğimiz şekli verip tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış fırına verip beyaz olacak şekilde pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.

 
  • DARICA PASTA © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema